Varázsdoboz

Morzsás-almás süti – ha csak fél órád van

Sosem voltam egy nagy alma rajongó – inkább süteményekben, sok tésztával, na meg az elmaradhatatlan fahéjjal fogyasztottam. Önmagában nem fogott meg az íze, és ez azóta sem változott. Azonban rendszeres vendég az otthonomban, hiszen el tudom készíteni belőle ezt a csodát. A tésztához szükséged lesz: 250 gramm cukorra (én barna cukrot választottam, de akár édesítővel… Tovább »

Konyhai rendszerezés felsőfokon – inspirációk

Gyermekkorom óta imádom a konyhákat – legyen az klasszikus, modern, elegáns, vagy minimalista. Egy jól felszerelt konyha számomra akkor lesz igazi, ha megtalálok benne minden alapanyagot, amelyekre szükségem van – így akármikor összedobhatok egy édes desszertet, vagy egy jó limonádét. Azonban a rengeteg termék és hozzávaló tárolásával gyakran meggyűlik a bajom – a szanaszét liszteszacskók,… Tovább »

Kávékülönlegességek, amiket magad is elkészíthetsz

A kávéról elég megosztóak a vélemények tudományos megközelítésben, ennek ellenére mégis sokan vagyunk, akik rendszeresen fogyasztjuk. A kávékultúra kialakulásával egyre inkább megjelentek a kávézókban a különlegességek, mint a capuccino, a latte macchiato, és egyéb változataik. Nézzük, hogyan dobhatod fel a kávézási szokásaidat néhány egyszerű, de nagyszerű trükkel. A kávé egyik legismertebb összetevője a koffein, amely… Tovább »

Mennyei reggelik

Ahogyan a mondás is tartja – reggelizz úgy, mint egy király… Őseink tudhattak valamit, hiszen akármennyire is álmos és kómás vagy, a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ahhoz, hogy az anyagcseréd a maximumon működjön (így az elhízásra is kevésbé leszel hajlamos) feltétlenül fontos, hogy beindítsd azt – ehhez tökéletes megoldás az, ha reggelizel. Összegyűjtöttem néhány… Tovább »

Tejszínes savanyú káposzta

Sosem szerettem túlságosan a káposztát – ha tehettem, a töltött káposztából is kiválogattam, a káposztasalátát pedig bármilyen jól is volt elkészítve, lehetőség szerint kerültem. Egészen addig így ment ez, amíg nem raktak elém egy jó adag tejszínes savanyú káposztát – azóta ha tehetném, mindig azt enném. Nemrégiben megtanultam én is elkészíteni, próbáljátok ki. A káposztának sokféle… Tovább »

Az egészséges táplálkozás alapelvei

Ma már rengeteg könyvet, cikket találhatunk azzal kapcsolatban, hogyan tudjuk bevezetni az életünkbe az egészséges táplálkozást. Dietetikusok sora ossza meg sorra a tapasztalatait a webes felületeken, nyomtatott sajtóban és a tévében, ennek ellenére az egyes alapelvek sokszor egymással ellentétesek, vagy nehezen megvalósíthatóak. Összeszedtem azokat a pontokat, amelyeket ha betartasz, akkor nincs szükséged sem önsanyargatásra, sem… Tovább »

Sajtos zöldségek – variálható

   Nemrégiben gondoltam, hogy hamarosan itt a bikiniszezon, és ideje lenne egy picit jobban odafigyelni az életmódomra. Nálam a fogyókúra nem az eszeveszett koplalásból és napi 4 óra intenzív mozgásból áll, hanem inkább abból, hogy megválogatom az ételeim mennyiségét, minőségét, és naponta szánok időt a testmozgásra. Sokszor a fogyókúráim során komoly gondot okozott, hogy hogyan… Tovább »

Nézegetnivaló – Kávés inspiráció

   Ma ismét egy kis nézegetnivalót hoztam nektek, ha inspirálódni szeretnétek. 🙂 A mai bejegyzés apropója a kávé (a képeket a Pinterest albumoból válogattam). A kávé ősidők óta jó barátunk és azóta rengeteg variáció ismert, így megtalálhatod a számodra legfinomabb elkészítési és összeállítási módot. Előbb azonban jöjjön egy kis kávés gyorstalpaló, hiszen annyi mindent olvashatunk a… Tovább »

A sokoldalú muffin

Életem első muffinsütőjét nagyjából másfél évvel ezelőtt vásároltam meg és azóta is gyakran használom. Akkoriban még kezdő szakács voltam – főként a sütemények terén, hiszen magam sem vagyok édesszájú -, de az hamar kiderült, hogy ennek az eszköznek a használata rendkívül sokoldalú. Az eredeti koncepció szerint a muffinsütő rendeltetésszerű használata során a formákba muffinpapírt kell… Tovább »

Burgonya gratin

Az elmúlt években valamilyen oknál fogva egyre kevésbé kedvelem a húsos ízeket. Persze egy csirkemell, vagy egy finom selyemsonka a szendvicsemre bármikor jöhet, ám az a tapasztalatom, hogy önszántamból egyre ritkábban kívánom meg a húsalapú ételeket. Pár hónappal ezelőtt, a munkahelyváltást megelőzően egy hotel konyháján dolgoztam, ahonnan bevallom, rendkívül sok praktikát, konyhai trükköt lestem el,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!