Gyerekkorom első igazi kulináris élménye és az első olyan befolyás, ami a gasztronómia, a kertészkedés és az önellátás felé való szerelmemet felébresztette, az Hugh Fearnley-Whittingstall és az ő csodafarmja volt. Hugh egy angol városban élte a hétköznapi emberek életét, azonban egy szempontból nem volt mindennapi. Elvágyott a városból, és elhatározta, hogy egész életében önmaga fogja ellátni magát mindenféle finomsággal, csakis a saját igényei szerint. Így vásárolta meg River Cottage-t, ahol elkezdődött az igazi és vágyott élete. A kis földterületből az évek során igazi paradicsomot varázsolt, mindenféle földi jóval, a természet lány ölén. A sorozatot régen a Spektrumon láthattad és az első évadot még rengeteg másik is követte. Nyomon követhetjük a csoda felépülését, minden egyes apró mozzanatba beavat minket Hugh, valamint rendkívül hasznos tippeket kaphatunk életvezetésről, gasztronómiából, kertészkedésből, állattartásból, és River Cottage mindennapos élményeiből.
Később a sorozat egy szezonális adással is indult, ahol megtanulhatunk az évszakoknak élni, megismerni minden évszak sajátosságait, hagyományait, valamint azt is, hogy a szezonális alapanyagokat miként használhatjuk fel, hogy minden évszakot maximálisan ki tudjunk élvezni.
Hugh külön adásokban foglalkozik a húsokkal (River Cottage minden napra), valamint egy külön sorozatrész indult a zöldségek számára is (River Cottage – Én és a zöldségeim címmel). Hugh teljesen más szemmel látja a világot, a természetet, megtanulta használni azt, visszaforgatni a visszaforgatnivalót, tisztelni és élni benne. Ezekből az apró kalandokból meríthetünk mi is, ha a Youtube-on rákeresünk Hugh-ra és az ő River Cottageára. Kellemes időtöltést!
A sorozat honlapjáért – és még rengeteg receptért, tippért – kattints ide.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: