Varázsdoboz

Hétköznapi smink – ahogyan én készítem (fázisfotókkal)

Ha sminkről van szó, akkor nagyon kísérletezgető típus vagyok. Szeretek játszani a színekkel, új technikákat kipróbálni, festeni az arcomra, és kiélni a kreatív énemet. Ám ha a rohanós hétköznapokról van szó, akkor a régi, jól bevált sminkrutinomat alkalmazom, amelyet 10 perc alatt el tudok készíteni. Idővel rájöttem, melyek azok a technikák, amelyek kiemelik az arcom előnyös vonásait, háttérbe szorítják az elrejtenivalót, és amely magabiztosságot ad. Ezt hoztam ma el nektek.

A sminkgyártó programommal Nicole Richie arcán kísérleteztem. 

Elsőként primert használok a bőrömre, hiszen így a sminkem még nagy melegben is egész nap az arcomon marad – ezzel elkerülhető, hogy ne kelljen folyton a mosdóba rohangálnom. Ezután felviszek az arcomra egy bőrszínemmel megegyező alapozót, vagy BB krémet, vékony rétegben, alaposan eldolgozva – ezzel kiegyenlítem az arcom színét, megszűnik a pirosság és egészséges, üde hatást kölcsönzök neki. Korrektorral eltüntetem az esetleges bőrhibákat, ha szükséges, ám engem nem zavar, ha átüt néhány piros pötty az alapozón, hiszen a természetesség jegyében bevállalom, hogy az én bőröm is megsínyli a hormonális változásokat, valamint az időjárást – nincs ezzel semmi baj. Pirosítót nem szoktam használni, ellenben a kontúrozás elengedhetetlen része a napi sminkrutinomnak. Néhány sötétebb árnyalattal lecsalom az arcomról az éles vonalakat, mélyítem a színt az arccsontom alatt. Ezután az egészet egy porpúderrel fixálom.

nicole_1

A szemöldököm megformázása után rátérek a szem sminkelésére. Azért lesz nagyon egyszerű, mert gyakorlatilag egyetlen, cicás tusvonalat húzok a felső szempilláim tövébe, ezzel el is készül a make up lényegi része. Ha több időm van, akkor a szemhéjamra bőrszínű, selyemfényű szemhéjpúdert viszek fel, ha még több időm, akkor pedig a mélyítővonalat is árnyalom (ez esetben a púderrel a szemhéjamat nem fixálom, hiszen ezután a por állagú festék nem fog megtapadni) – bár ez ritkán fordul elő.

nicole_2

Most eljutottunk ahhoz a ponthoz, ahol kétféleképpen variálható a smink. A kevesebb néha több elvét követve amennyiben vékony tusvonallal dolgozom, és a szempilláimat csak a felső pillasorban festem ki, akkor belefér egy intenzívebb rúzs használata, hiszen a visszafogott szemsminkhez ez nagyon mutatós és rendkívül dukál. Kedvencem a Catrice egyik korallszínű árnyalata, amely matt hatást ad az ajkaknak (ezáltal tartósabbá is válik). 

nicole_3

Ha úgy döntök, hogy az alsó szempillatövekbe is húzok egy kevésbé erőteljes, elmaszatolt kontúrvonalat (tussal, vagy szemceruzával), akkor ügyelek arra, hogy az ajkaim ne legyenek túl hangsúlyosak. Ilyenkor vagy egy egyszerű ajakbalzsamot használok, vagy egy teljesen nude árnyalatú rúzst, amely egyrészt divatos, másrészt kisebb eséllyel kenődik el, vagy színezi be a fogakat. Általában a hangulatom határozza meg, éppen melyik változatot alkalmazom – ám mindkettőről elmondható, hogy megállja a helyét a hétköznapokon, illetve némi gyakorlással 10 perc alatt könnyedén elkészíthető.

nicole_4

Tetszett ez a bejegyzés? Ha igen, nyomj egy Like-ot a jobb oldali sávban található Facebook dobozban, hogy elsőként értesülj a legfrissebb bejegyzésekről.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!