Varázsdoboz

Cannes inspirálta sminkek – fázisfotókkal

A 2015-ös Cannesi Filmfesztivál képeit nézegetve inspirálódtam egy kicsit. Szeretem az ilyen nagyszabású eseményeket, akár divattippre, akár sminkötletekre vágyom. Minden évben kiválasztom a kedvenc ruháimat és sminkjeimet, nyilatkozatokat, és a nekem tetszőket egy külön mappában gyűjtöm a gépemen, így bármikor visszanézhetem őket, ha ihlethiányban szenvedek.

Két sminket választottam az idei fesztiválról, amelyekről úgy ítéltem meg, a hétköznapokra is hordhatóak, könnyen elkészíthetőek. Egy virtuális programmal most én is elkészítettem Natalie Portman és Sienna Miller sminkjét. Ha van kedved, próbáld ki őket, a képeken lépésről-lépésre láthatod az egyes fázisokat.

Nat_Cannes

Natalie Portman kedveli a kevésbé hivalkodó, de elegáns sminket. Az idei Cannesben is egy ilyen kreálmányban tündökölt, ami nagyon jól állt neki. Nekem kifejezetten tetszik ez a bronzos hatás, nyáridéző, és nagyon jól is áll Nat-nek. Az alapozás után a mozgó szemhéjra matt barna, kissé bronzos árnyalatú szemhéjpúder került, amit a sminkesek a szélek felé jól elsatíroztak. Hogy fokozzák a hatást, a felső szempillasor tövébe vékony, de hangsúlyos tusvonalat húztak – ezúttal nem lett cicás a végeredmény, a fekete vonal egyfajta kontúrként funkcionál. A szempillák felül és alul is hangsúlyosak, talán a szempillaspirál határozza meg önmagában ezt a sminket. Az arccsontra barnás-bronzos pirosító került. Natalie száját egy barnás, visszafogott, természetes, ám kissé rózsás beütésű ajakrúzzsal hangsúlyozták. A végeredmény: Elegancia, káprázatos tekintet.

sienna_cannes

Sienna Miller igazán tavaszias, ám nem túl hivalkodó sminket választott. Sminkjében a klasszikus vonások keverednek a hangsúlyosabb, vidámabb színekkel. Sienna szemére elsőként vékony, de cicás tusvonal került – ezt úgy érheted el, ha a vonalat továbbhúzod, mint ahogy véget érnek a szempilláid, és a vonal végét felemelve “macskásítod” a tekinteted. A szempillák itt is hangsúlyosak, a sminkesek nagy figyelmet fordítottak az alsó szempillák erőteljes hangsúlyozására is. Az orcákra rózsás árnyalatú pirosító került, ez sokkal frissebbé és üdébbé varázsolta Sienna arcát. A tavasz nevében a szájra egy pinkes-pirosas, matt rúzs került, így lett teljes az összhatás.

A képeket a sztárokról a Vogue amerikai oldaláról válogattam, a fázisfotók saját munkák, kérlek ne tedd ki őket a saját oldaladra. Köszönöm.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!