Varázsdoboz

Autós felszerelés nőknek

Mint embereknek (nőknél gyakrabban) ösztönösen bennünk van az otthonteremtés képessége. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy akár egy kollégiumi szobát, vagy az apró garzonlakásunkat is otthonossá tegyük. Pláne, ha a családi fészekről van szó. Nem vélelenül vagyunk a lakberendezési üzletek és dekorboltok fő célcsoportjai. Az otthonosság megteremtése során a funkcionalitásra is figyelünk. Olyan tárgyakkal vesszük körbe magunkat, melyekre gyakran szükségünk van, ezért a kezünk ügyébe helyezzük őket és törekszünk arra is, hogy a használati tárgyaink és dekorációink egységet alkossanak. Ezek alapfeltételek az otthon megteremtéséhez. Ezt az ösztönünket nem csak az otthonteremtés során, hanem az élet más területén is hasznosíthatjuk.

Egy olvasóm kérése ihlette ezt a cikket, amiben arról lesz szó, hogyan tudjuk otthonossá, barátságossá, és mindenekelőtt praktikussá tenni az autónk utazórészét. Ha hosszabb útra készülünk, lényeges lehet, hogy bizonyos tárgyak, használati eszközök a rendelkezésünkre álljanak. Sokatoknak az alábbiak evidensek lesznek, de én szeretnék néhány részletre mégis kitérni, hátha ötletet tudtok meríteni belőle.

Mivel mindannyian mások vagyunk, a szükségleteink is egyénileg eltérőek. Ezért én most megmutatom nektek, mi van az én autómban.

1. Ital. Sokszor kapom magam azon, hogy akár rövidebb utakon is könnyen megszomjazom. Ezért az elmúlt pár hónapban rendszeresítettem egy üveg ásványvizet az autómban. A Vöslauer 1 literes palackját választottam, mert pici, és tökéletesen illeszkedik a sebességváltó és a kézifék közötti kis mélyedésbe. Így akár vezetés közben is kéznél van, és bármikor megszomjazom, tudok hová nyúlni. Ha a téli hónapokban hosszabb útra készülök, gyakran viszek magammal egy kis utazótermoszba teát, vagy kávét, ami felmelegít, és a hóesésben hangulatot is teremt. Nyáron ugyanezt jégkockákkal is eljátszhatjuk.

2. Szatyor. Nekem néhány vászontáska van beiktatva az autóba, hiszen nem egyszer fordult elő korábban, hogy a boltba odaérve jöttem rá, hogy nincs nálam szatyor, amiben hazavihetem a szajrét. 🙂 Így mindig kénytelen voltam műanyag szatyrot vásárolni, amiből otthon már raklapnyi mennyiség van. Hogy ezt elkerüljem – egyrészt környezettudatosság, spórolás, másrészt praktikus -, tartok mindig néhány vászonszatyrot az autóban. Így bármikor megyek is vásárolni, nem kell gondolnom a szatyorproblémára.

3. Nedves törlőkendő, babakendő. Ezeket a kis csomagokat ma már a szupermarketbe, vagy a drogériákban is megvásárolhatod. Jó szolgálatot tesz rendkívül sok alkalommal. Előfordulhat, hogy útközben műszaki meghibásodás történik, és netán a kezed piszkos, olajos lesz. Ilyenkor jó, ha van valami, amivel megtörölheted, és lássuk be, a száraz papírzsebkendő nem mindig célravezető. Ha az autó belőlről poros, akkor én ezeket a kendőket törölgetésre is használom. Esetleg a kiömlött ez-az esetében is jó szolgálatot tesz.

auto_felszereles

4. Százas. A fenti bevásárlási problémát (lásd. 2-es pont) sokszor tetőzi, ha a szatyor mellett nincs nálad apró, amit a kocsiba bedobhatsz. A legtöbb helyen a bevásárlókocsik kizárólag 100Ft-tal működnek, ha szerencsénk van, elfogadják a 10/20Ft-ot is. Ezt elkerülendően érdemes az autóba egy-két 100Ft-os érmét is beiktatni.

5. Autós mobiltöltő. Vannak esetek, amikor szükséged lehet a telefonod utántöltésére. Gondoljunk csak arra, hogy hosszabb utat teszünk meg, és útközben lemerül a mobil. Ilyenkor jó szolgálatot tesz. Ilyet ma már szinte bárhol be tudsz szerezni, elektronikai boltokban, vagy nagyobb multikban is. Hidd el, megéri az árukat (3000Ft körül már kapható).

6. Mobiltartó. Ezt abban az esetben javaslom, ha a telefonodat szereted látható helyen tudni, hogy egy hívás esetén akár útközben is kihangosítóval tudj telefonálni, és ne kelljen elkezdened matatni a zsebedben, mert nagyon balesetveszélyes. Ha a navigációt is a telefonodról üzemeled, akkor lehet külön erre a célra gyártott szélvédőre szerelhető funkcionális tartókat is vásárolni. 

7. Téli takarítószett. Ez a pont egy kicsit összetettebb lesz. Ha nincs garázsod, akkor gyakran előfordulhat, hogy télen az autót hóréteg borítja. Ilyenkor időigényes és nem túl higiénikus, ha kézzel állsz neki kiszabadítani az autót. Lehet külön téli szetteket kapni autóhoz, ami általában egy kis seprűt tartalmaz (ezzel eltávolíthatod a havat), egy jégoldót (amivel a befagyott szélvédőt, ablakokat lefújhatod, és pillanatok alatt leoldja a jeget és a fagyást), valamint egy takarófóliát, amivel leterítheted a szélvédőt, hogy legközelebb könnyebb dolgod legyen. Emellett nem árt, ha beszerzel egy jégkaparót is (ma már kapható csajos színekben, plüss, vagy kesztyű foganytúval is).

8. Pohártartó. Sok autó alap tartozéka a pohártartó, de ha nincs ilyened, akkor én az ajtóra szerelhetőt javaslom. Egy kis pecekkel be kell nyomni a műanyag tartót az ablak és az az ajtó közötti kis résbe (ahová bemegy az ablak, amikor lehúzod :D), ezért biztonságosan megtartja magát a szerkezet. Így az italod mindig a kezed ügyében lehet és nem fog rádborulni se útközben. 

Nektek?

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Köszönöm a válaszod! A zsebkendő valóban nagyon fontos, ez nálam is nagy mumus 🙂 általában sosincs nálam zsebkendő, pedig sokszor szükség van rá. A szemetes is nagyon jó ötlet. Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy az ajtó kis oldaltárolójába dobom be a szemetet és hetente egyszer (a FlyLady program alapján – majd írok róla) kipakolom. Te zacskózol? Hol tartod a zacskót? Esetleg készítettél egy akasztót, vagy csak valahová leteszed?

  2. Nicole88 says:

    Jó, hogy valaki ad az olvasói véleményére, ötleteire. Én ezekkel egészíteném ki:
    9. zsebkendő: most sokan nem értik miért emelem ki, hiszen alap, hogy mindig van nálunk zsebkendő, de sokszor pont emiatt felejtjük el leellenőrizni indulás előtt, így érhetnek meglepetések.
    10. igaz a szatyrot már írtad, de én mégegyszer felírnám, bár más okból. Legyen a kocsiban egy szatyor vagy zacskó az esetleges szemétnek.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!