Varázsdoboz

Valódi szépség mindenek felett

Tegnap éreztem először, hogy végre igazán beköszöntött a tavasz. Nem tudnám megmagyarázni, hogy nálam pontosan mikor érkezik el az a pillanat, amikor már igazán azt érzem, hogy elbúcsúztunk a téltől és megérkezett a megújulás időszaka. Talán tegnap éjjel, amikor kinyitottam a hálószoba ablakot, és kidugtam a fejem a hidegbe, akkor csapott meg az az illat, ami számomra a tavasz érkeztét jelenti. A friss falevelek és az éjszaka csípős illata keveredett a levegőben. Másnap reggel talán még intenzívebben költözött belém a hangulat, amikor is a gyenge napsugár már hajnalban bevilágította a szobát. Számomra ezek a legszebb reggelek, amikor hajnalban felkel a nap, és bátortalanul ébredezik a természet. Ennek örömére a reggeli kávé után szedelőzködtem és csatangoltam egyet a környéken. Úgy tűnt, ez a tavaszi érzés nem csak az én lelkembe költözött be, gyakorlatilag a környéken élők jelentős százaléka követte a példámat, és útra kelt egy kora reggeli, vasárnapi sétához. Ki kutyával, ki gyerekkel, ki a szerelmével kézenfogva bandukolt a csendes utcákon.

Én nagyon szeretek egyedül sétálni. Amellett, hogy tökéletesen feltölt, szeretem megfigyelni a mellettem elhaladó embereket, elképzelni az életüket, kitalálni, vajon mi lehet a foglalkozásuk, hogy mennyire boldogok, hogy mivel töltik a szabadidejüket. Főként az én korosztályom beli emberek érdekelnek a leginkább, hiszen talán ők az a korcsoport, akikkel a legjobban tudok azonosulni. Valamiért mindig azt képzelem, hogy a hasonló korú emberek életvitele, hobbija, érdeklődési köre hasonló lehet, persze eltérő jellemzőkkel. Az első, ami rögtön szemet szúr, az az öltözködésük, hiszen ez az, ami elsőnek szembetűnik egy idegenen, és talán ez az, amiből a legtöbb következtetést is lehet leszűrni. Azt mondják, az emberek öntudatlanul is az öltözködésükkel fejezik ki önmagukat. Ez az esetek elenyésző százalékában így is van, azonban egyre gyakrabban veszem észre, hogy a mai “hölgyek” kétségbeesetten próbálnak megfelelni az aktuális évszak szájbarágós ideáljának. Coco Chanel mondta egyszer, hogy “a divat változik, a stílus örök”, amivel én teljes mértékben egyetértek. A divat és a trendek komolyan megnehezítik számomra az emberek lelke mögé látni egy olyan világban, ahol a társadalmi ideáknak élünk. Az a tapasztalatom, hogy a nők egy jelentős százaléka a leglehetetlenebb szetteket ölti magára, láthatóan a stílusérzék teljes hiányában, azzal a céllal, hogy kitűnjenek a tömegből, vagy éppen pont azért, hogy beilleszkedjenek a mai társadalmi, nőkkel szembeni elvárások által állított “normális” kategóriába. Nincs jogom és nem is áll szándékomban minősíteni az ehhez hasonló jelenségeket, de azt hiszem, azt megengedhetem magamnak, hogy a teljesség igénye nélkül véleményt alkossak arról, ami nap, mint nap szembejön velem az utcán. Bevallom, jómagam is kedvelem a divatot, szívesen lapozgatok divatmagazinokat, vagy nézem meg a tévében az aktuális divathétről való összefoglalót, de az aktuális trendeket nem követem, csupán ihletet merítek belőlük, kiemelem azokat a részleteket, amik tetszenek nekem és ezekből a részletekből állítom össze a stílust, amit a mindennapok során képviselek. Számomra a divat nem szentírás, csak egy irányadó, ahonnan ötletet és inspirációt merítek. Számomra a szépség nem a magamra öltött ruhadarabok minőségén, és márkáján mutatkozik meg. Egy nőről számomra sok mindent elárul az, ha alaposan megfigyelem, mi rejtőzik az aktuálisan divatos ruhája alatt. És itt most nem a meztelenségre gondolok, hanem arra az alapvető higiéniára, amely az én értékrendemben elengedhetetlen ahhoz, hogy igényes nőnek mondjam magam.

Számomra a tavasz a megújulás időszaka. Ilyankor szeretem átértékelni az életemet, a megfelelő változtatásokat bevezetni az életvitelembe, valamint még jobban odafigyelek a szépségápolásra, hiszen a tavasz beköszöntével a testem tavaszi ápolásért kiált. Lassan elhagyhatjuk a zsíros testápolókat és az extrán hidratáló arckrémeket, lassan elérkezik a könnyű textúrájú, frissítő kenceficék időszaka. Az a tapasztalatom, hogy télen kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, előnyben részesítjük a meleg, tápláló ételeket, valamint ha ezt megszorozzuk a hosszú, forró fürdőkkel és a zsírban gazdag fahéjas-almás kenceficékkel, akkor kétség nélkül állíthatjuk, hogy a hidegebb hónapokban a bőrünk jócskán veszít a rugalmasságából. Ezért én a tavaszi megújulás listára minden évben feljegyzem a bőröm feszesítését. Lassan elérkeznek a villantós ruhák, a kabátot lecseréjük vékonyabb ruhadarabokra, így akarva-akaratlanul is kivillantva a bőrünket. A bőrünk feszessége az évszakok váltakozása során folyamatosan változik, ezért fontos számomra, hogy erre fokozottan odafigyeljek. A tudatos életmódváltás és a szépségápolási kencék megválasztásánál is figyelembe veszem ezeket a tényezőket.

bodycare

 

A testünk ápolásánál nem elég, ha kívülről ápoljuk a bőrünket, a belső odafigyelés is nagyon fontos. Tavasszal fokozottan figyelek a megfelelő folyadékbevitelre. A forró gyümölcsteát hideg zöld teára cserélem, és naponta legalább 2,5 liter vizet fogyasztok. A tiszta víz megfelelő mennyiségű fogyasztása átmossa a szervezetemet, kitisztítja a beleket és folyadékkal látja el a sejteket, ami elengedhetetlen, hogy a bőrünk rugalmassá és feszessé váljon. Hogy a testem a tápanyagokat és a vizet megfelelően hasznosítsa, fontos, hogy megszabaduljunk a hideg hónapokban felgyülemlett salakanyagoktól, amelyeket a szervezetünk a téli hónapokban elraktározott. A belső tisztítás legfontosabb lépése az anyagcserénk felpörgetése. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő folyadékfogyasztás mellett az elegendő gyümölcs és zöldség bevitele is, valamint én táplálékkiegészítőként napi 1 rosttablettát is elrágcsálok annak érdekében, hogy a méregtelenítés hatékonyabb legyen. Ez a módszer nem csak a szervezet megtisztításában, hanem a narancsbőr felszámolásában is szerepet játszik. Emellett igyekszem magas Q10 tartalmú ételeket fogyasztani, mely nagy mennyiségben megtalálható például a spenótban.

Különös figyelmet fordítok tavasszal a testem kívülről történő ápolására is. Nagymamáink egyik legjobb és ma is elismert bőrfeszesítő módszere a zuhanyzás során a hideg-meleg váltakozó víz. Ennek hatására a bőrünk vérellátása felserken, így segítve a bőrünk rugalmasságának és feszességének a visszanyerését. Ezért a tusolás folyamatát mindig hideg-meleg váltózuhannyal fejezem be. A vérkeringésem serkentése érdekében pedig a tusfürdő felviteléhez előszeretettel használok zuhanykesztyűt, vagy fürdőpamacsot, ami nem mellesleg még igazán hatékony bőrradír is egyben. Ha marad rá időm, a kényes területeket pár percig csípkedve még jobban előidézem a bőröm megújulását. Nekem nagyon száraz a bőröm, így feltétlenül fontos számomra, hogy az naponta testápolóval kezeljem. A téli intenzív hidratálót feszesítő, vagy Q10 tartalmú testápolóra cserélem.

Ha napi rendszerességgel odafigyelünk arra, hogy a tavaszi időjárásnak megfelelően ápoljuk a bőrünket, akkor garantált, hogy testünk hamarosan alkalmazkodik a tavaszi viszontagságokhoz, ezzel megalapozzuk azt, hogy a bőrünk hosszú távon is szép, és egészséges marad.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!