Varázsdoboz

Utazós neszeszer

Alapvetően szeretem megtervezni az életemet, legyen szó bevásárlásról, itthoni teendőkről, vagy szabadidős tevékenységekről. Azonban adódnak olyan helyzetek, amikor hiába a sok szervezés és tervezés, egyes dolgok másképpen alakulnak, mint ahogyan azt szerettük volna – akkor is, ha a spontán programváltás pozitív eredménnyel is végződik. Pár napja munka után néhány kollégámmal beültünk egy bárba, hogy picit iszogassunk és beszélgessünk, aztán az este szépen lassan olyan fordulatot vett, hogy egyikőnknek sem volt kedve még hazamenni. Az este elhúzódott, így úgy döntöttem, hogy az egyik barátomnál alszom.

Alapvetően készülődni, tisztálkodni itthon szoktam, ezért a szépségápolási termékeim nagy részét is itthon tartom, leszámítva egy-két apróságot, amelyeket a mindennapok során használok – a táskám állandó lakója egy kisebb kiszerelésű kézkrém, egy ajakápoló (néha kettő is, egy színezett és egy sima), valamint egy kézfertőtlenítő és a púderem, mert sokszor a nap folyamán a vegyes bőrtípusom miatt kifénylik a bőröm. Sminket és sminklemosót ritkán tartok magamnál, hiszen általában ezeket a lépéseket itthon, a saját fürdőszobámban intézem – már amikor nem alakul ki olyan helyzet, hogy ezt nem tehetem meg. A fent említett rövid történeten elgondolkodva jutottam arra az elhatározásra, hogy mindenképpen be kell költöztessek a táskámba az állandó lakók mellé egy mini neszeszert, avagy utazós túlélőcsomagot, amelyben azok a termékek lapulnak, amiket a leggyakrabban használok, így bárhogy is alakul a program, mindig fel tudom frissíteni magam, valamint ha úgy alakul, akár el is tudom távolítani a sminkem. Ezek olyan termékek, amiket nap mint nap használok. Feleslegesnek tartom azt, hogy olyan cuccokat is hurcibáljak magammal, amiket csak “talán” használok, ezért igyekeztem a mini neszeszer tartalmát a minimálisra redukálni, de úgy, hogy biztos minden benne legyen, amire szükségem lehet. Na már most ez általában személyenként eltérő, hiszen mindenkinek más a szépségápolási rutinja, mindenki másképp sminkel és más tisztálkodószereket használ, ezért nem lehet egy skatulyába sűríteni mindannyiunkat, de ha útmutatásra vagy inspirációra van szükséged, akkor elmondom, én miket viszek feltétlenül magammal a táskámban.

Az alap higiéniához és bőrápoláshoz (főleg ilyenkor ősszel) mindig van nálam egy kis kiszerelésű kézfertőtlenítő, amelyet pár hónapja a DM-ben szereztem be, egyébként sajátmárkás Balea termék. Én nagyon szeretem, mert kellemes, citromos illata van és valóban fertőtlenít. Adódnak alkalmak, amikor nincs lehetőség kézmosásra, például ha tömegközlekedési eszközt használunk – ekkor nagyon jó szolgálatot tesz. Emellett pici helyen is elfér, és ami még fontos, hogy jól zárható flakonja van, így nem félek attól, hogy kiömlik a táskámban. Viszonylag kevés mennyiség is elég belőle, így hosszútávú befektetés. Egyetlen hátránya, hogy erősen szárítja a kezet – ezért a táskám következő állandó lakója a kézkrém. Tök véletlen egyébként, de jelenleg szintén Baleás kézkrém lapul a tatyómban, egy extra Sensitive, olajmentes, könnyen beszívódó termék. Én nagyon szeretem, mert nagyon finom babaillata van, semmi hivalkodás, csak szolid és alig érezhető, de egyből hidratálttá varázsolja a kezeimet. Ajakápolóként leggyakrabban a sima kék Labellot szoktam használni, azt hiszem sokkal többet használ, mint színezett, illatosított társai. Nekem extrém száraz bőröm van, sajnos ez kijutott a számra is, így hajlamos könnyen kicserepesedni, ezért nálam az ajakápoló (főleg a hidegebb hónapokban) igazi életmentő.

A mini neszeszerbe tartoznak még nálam azok az alap sminktermékek, amiket a nappali sminkem során használok. Időközönként ezeknek a listája változik, mert a sminkrutinomat is elég gyakran váltogatom, de alapvetően az alapdarabokat cipelem magammal a túlélőcsomagomban. Alapozóként jelenleg a Catrice Matt Mousse hab állagú alapozóját használom, amit egy rövid nyelű, kabuki ecsettel szoktam felvinni a bőrömre. Korrektort csak akkor szoktam használni, ha nagyon problémás időszakát éli a bőröm – ez szerencsére mostanában nem jellemző -, de akkor az Essence tekerős, folyékony korrektorát használom, amit az utazós szettemben vagy az alapozóecsettel, vagy az ujjaimmal szoktam felvinni. Púder gyanánt az Essence színtelen porpúderét használom, amit általában egy púderecsettel szoktam felvinni, de a túlélőcsomagban elegendőnek találom a hozzá tartozó felvivőkorongot is. Ez nem éppen egy higiénikus megoldás, de ha ritkán használjuk, vagy gyakran cserélgetjük, akkor tökéletesen megfelel a célnak. Nálam sminkeléskor elengedhetetlen a szemöldökformázás, mert a szemöldök adja meg a keretet az egész arcnak, emellett nekem kifejezetten jól áll, ha a hiányos szemöldökömet feltöltöm, valamint megformázom azt. Nemrég szereztem be a DM-ben egy Essence szemöldökformázó készletet, mely 2 különböző matt barna púderből, egy pici ferde ecsetből, valamint 3 sablonból áll. Persze az én szemöldököm egyik sablonba sem illik bele, ezért ezeket nem használom, de a készlet kiszerelése tökéletesen táskába illő. Jól zárható és pici, így kis helyen is elfér. Mostanában a klasszikus világos szemhéjpúder, klasszikus tusvonal kombót részesítem előnyben, ha sminkről van szó, így persze ezek a termékek is helyet kaptak a táskámban. Tusként vagy az Essence stiftjét, vagy a She klasszikus ecsetes tusát használom, amit nagyon szeretek, mert sok más termékkel ellentétben az ecset hegye merev, így nagyon könnyű vele dolgozni. Szemhéjalapként a korrektoromat szoktam használni és erre pakolom fel az Essence Duo barna-bézs palettájából a világosabb árnyalatot. A szemsminkkel végül az i-re a pontot a spirálozással fejezem be. Jelenleg a táskámban egy She Metal Black szempillaspirál lapul – indokolatlanul -, hiszen miután pont azzal a céllal vásároltam meg, hogy az utazó neszeszerem lakója legyen, az első használat során kiderült, hogy teljesen beszáradt. Korábban is vásároltam már ebből a termékből, akkor nem volt gond az állagával, valószínűleg azért, mert a szempillaspirált napi rendszerességgel használom, így mire beszáradna, már teljesen üres a tubus – sajnos most pont rossz terméket vettem le a polcról. Ha legközelebb bármilyen spirált vásárolsz, akkor ne csak a teszter terméket nézd meg, hanem azt is, amit majd hazahozol, hogy tutira ne járj úgy, mint én. Végül az egyik kedvenc termékem, amit mindig használok a Mac bronzosítója, amivel csontosítani és kontúrozni szoktam az arcomat – ez mellé egy ferde, pufi ecsetet is tartalmaz a neszeszerem.

Emellett mindig akad elvétve néhány vattakorong, illetve egy sminklemosó folyadék – ennek nagy hasznát veszem, ha például elfolyik a sminkem, vagy ha esetleg megható filmet nézek a moziban, vagy ha az egyik barátnőmnél töltöm az éjszakát – hiszen ugye tudjuk, hogy sminkkel lefeküdni az egyik legnagyobb bűn, amit a bőrünk ellen elkövethetünk, valamint a vattakorongok segítségével másodpercek alatt megszabadulhatunk a szem alá folyt szempillaspiráltól és a pandatekintettől is.

Ezekkel a termékekkel felszerelkezve nem idegeskedem a spontán helyzeteken, mert ha esik, ha fúj, fel tudom frissíteni magam, valamint ha úgy alakul, akkor el tudom távolítani a sminkemet és reggel újra fel tudom vinni azt, így nem aggódom, ha másképp alakul a tervezett programom.

Te milyen szépségápolási termékeket tartasz mindig magadnál?

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!